top of page
HOMOMANNENKOOR ZANGZAAD

HOMOMANNENKOOR ZANGZAAD

GRONINGEN

THE NETHERLANDS

Type: TTBB

Founded: 1988

# Wonderful Supporting members
1
# Wonderful members
18

ABOUT

ZANGZAAD? MUZIKAAL MANNENVOER!

Homokoor Zangzaad, een groep mannen vol enthousiasme en dynamiek. Al sinds 1988 bezingen wij de kleuren van de regenboog. Wij zingen meerstemmig, zowel a capella als met muzikale begeleiding.

Ons repertoire is breed en gevarieerd: van klassiek tot pop, van ernstige teksten tot zwoele liefdesverklaringen, van aangrijpende ballades over alledaagse akkefietjes tot gezellige meezingers. Na zoveel jaren meer dan honderd verschillende nummers. De rode draad in het repertoire? De herenliefde, daar doen wij niet moeilijk over!

Zangzaad treedt graag op. We organiseren eigen concerten of worden door anderen gevraagd. We treden regelmatig met andere koren of solisten op. Om de ware divo en diva van het koor een podium te bieden, houden wij jaarlijks de Schuifdeuravond: een cabaretavond in het voorjaar waar ieder lid vrij is een eigen nummer op de eigen manier te brengen.

Hoe bont en verschillend de ‘Zangzaadjes’ ook mogen zijn, hun ware kracht en verbondenheid ligt in de handen van hun dirigent. Of liever, dirigente. In al die jaren hebben vooral vrouwen het koor geleid, elk met een eigen inbreng. Nu is het Esther van Dijk  die de mannen van Zangzaad om haar vingers windt. Ook daar doen wij niet moeilijk over!

mostly rock/pop/musicals, some classical

1997

Manage your Choir information

Now you can change, add or remove the information about your choir

Want to change your profile picture?

​Change the description of your choir?

Your contact information?

A new link to a Facebook page, Twitter or Instagram account?

Click here to submit your changes

bottom of page