top of page
ROCA ROSA

ROCA ROSA

AMERSFOORTS

THE NETHERLANDS

Type: SATB

Members: 28
Founded: 2010

ABOUT

Roca Rosa is het roze koor van Amersfoort.


Opgericht als projectkoor in de aanloop naar de Roze Zaterdag die in 2010 in Amersfoort werd gehouden. Ons koor trad daar voor het eerst op tijdens het korenfestival op de Groenmarkt en stond onder leiding van onze eerste dirigente: Susanne Mink. Na de Roze Zaterdag bleek het enthousiasme in het koor zo groot, dat besloten werd om als permanent koor door te gaan.

In 2012 nam Marie Christien Overdulve het dirigeerstokje over en begon het koor te werken aan een verbetering van de kwaliteit. Tot 2017 werd het koor op de piano begeleid door Ernest Rijs, begin 2017 kroop Henk Veldman als vaste begeleider achter de toetsen.

Het repertoire van Roca Rosa is gevarieerd. Van slow pop tot Nederlandstalig up tempo; van klassiek tot nummers uit het American Songbook. Het repertoire wordt gekozen met het criterium dat er aan het nummer een ‘roze randje’ moet zitten. Het kan zijn dat de componist homo is, maar ook dat het nummer populair is in de homoscene. Of de tekst bevat inhoud die past bij de missie van het koor:

Het zichtbaar uitdragen van het roze karakter en daarbij bijdragen aan een grotere acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’ers).


Roca Rosa treedt regelmatig op in Amersfoort (en soms daarbuiten). Zo werkt het mee aan de concerten van Scholen in de Kunst die tijdens de Dag van de Amateurkunst  (september) worden gehouden en de inloopconcerten in het begin van het jaar. In 2017 en 2018 organiseerde Roca Rosa een Roze Feest waar het koor nieuw repertoire bracht maar er ook veel ruimte was om te dansen. Veel LHBT’ers uit Amersfoort en daarbuiten vonden de weg naar deze feesten waarvan we hopen dat die een traditie kunnen worden in Regenboogstad Amersfoort.

In 2016 nam het koor deel aan het grote nationale roze korenfestival Tutti in Utrecht. 

If for any reason you don't want to be on our website, give us the name of your choir and your email and click SUBMIT.

your choir will be removed shortly, thanks

bottom of page