top of page
OSLO FAGOTTKOR

OSLO FAGOTTKOR

OSLO

NORWAY

Type: TTBB

Members: 30
Founded: 2004

ABOUT

Om opprinnelsen strides de lærde, men Oslo fagottkor kan sies å ha blitt til i Oslo i 2004. Der kom noen venner sammen med et felles ønske fra et nachspiel. De var menn som var glad i menn som var glad i menn som var glad i musikk og humor (altså hverandre). Og de ville synge. Mye! Det skulle vise seg at mange delte disse interessene, og snart var deres lille sanggruppe blitt til Norges lekreste homsekor. Barnet ble hetende Oslo fagottkor. Den første forestillingen ga de allerede på selveste 17. mai 2004 foran vår milde kronprins og hans noe strengere mor.

Fagottkoret er kjent for sin humoristiske tilnærming til alle stilarter og dyrker sjangeren musikk-komikk. Ingen sjanger skånes for fagottenes skråblikk. Korets kjepphest er likevel at musikalsk kvalitet alltid skal være fundamentet. Repertoaret er derfor meget variert. Alf Prøysen bryter gjerne håndbak med Britney Spears og Barbra Streisand diskuterer hårprodukter med Edvard Grieg.

Som kjent er det vanskelig, kanskje umulig, å holde styr på en middels til stor gruppe homofile menn. Det måtte en vakker og streit kvinne til. Dirigent Therese Kinzler Eriksen har siden begynnelsen holdt i tømmene. Hun har ledet koret gjennom ild og vann. Hun er dypt involvert i alle kunstneriske valg, både musikalsk og teatralsk. Med bagasjen full av klaver- og dramautdannelse, og etterhvert inngående kunnskap om paljetter og sminke på skjegg, har hun satt preg på oss og våre forestillinger siden starten. I inn- og utland har hun gjort suksess som maestra, kunstnerisk orakel, musikalsk overflødighetshorn og evig kilde til galskap. Vi siterer Ida Maria og DeLillos: Fy faen så flink du er tross alt og likevel.

I 2005 fikk Fagottkoret en helt ny glans: Tomas Glans. Den velrenommerte og hysterisk morsomme regissøren og koreografen har uttalt at han bruker Oslo fagottkor som sin lekegrind der han kan utfolde seg fritt. Han elsker oss. Og vi elsker ham. Og som kjent: den man elsker tukter, man. Han er nådeløs og får koristene til å gjøre ting de i sine villeste fantasier ikke ante at de fantaserte om innerst inne. Det er hans skyld at maskaraen renner i strie strømmer under forestillingene. Tomas signatur er latterbrøl, ettertanke og publikum som ikke vil gå hjem.

Oslo fagottkor har stort sett hatt to store produksjoner i året: Sommerkonserter på Chat Noir eller andre steder og julekonserter i Lilleborg kirke og fra 2016 i Folketeateret.

If for any reason you don't want to be on our website, give us the name of your choir and your email and click SUBMIT.

your choir will be removed shortly, thanks

bottom of page