top of page
DEN NORSKE HOMOFONIEN AV 1990

DEN NORSKE HOMOFONIEN AV 1990

OSLO

NORWAY

Type: SATB
Members: 25
Founded: 1990

ABOUT

Vi er et blandet kor med skeive og stolte personer. For tiden har vi ca. 30 aktive medlemmer og samles hver tirsdag mellom kl. 19:00 og 21:30 på Høgskolen i Oslo (Pilestredet 35), for å synge og le og ha det hyggelig sammen. Vi tar sangen seriøst og har flere opptredener i løpet av året, men har rom for sosialt samvær også.


Koret er delt inn i fire stemmegrupper: Sopran, alt, tenor og bass. Hver stemmegruppe er videre delt inn i to, hvis sangen krever det. Det vil si at vi ofte deles inn i 1. og 2. sopran, 1. og 2. alt, osv. Dette gjør at sangene får en fyldigere klang og gir oss en større utfordring som kor.

Vi tar på oss ulike oppdrag og våre meritter kan du lese om under Tidligere bragder.

Vårt repertoar er skiftende, ettersom vi stadig bryner oss på nye sanger. Vi tar for oss både klassiske og moderne sanger, ballader og litt mer rocka låter. Målet er å hele tiden utvikle oss, samtidig som vi ikke ønsker at det skal bli for avansert. Vi skal hygge oss med sangen og formidle denne gleden videre til de som hører på oss.


Vi har også sanger i vårt repertoar som gjenspeiler at vi er et homokor. Disse sangene passer kanskje ikke til alle anledninger, men vi tar dem frem så ofte vi kan. Vi er stolte av vår seksuelle legning og selv om samfunnet har kommet lenger i dag enn for bare noen tiår siden når det gjelder aksept av homofile, er det fortsatt viktig at vi er synlige. Vi er derfor ikke et hvilket som helst kor, vi er Homofonien!

Den norske homofonien av 1990 (The Norwegian Homophonia of 1990) is a mixed chorus based in Oslo, Norway.  The chorus is affiliated with the Norwegian LGBT Association and open to all LGBT people and others who want to sing along. At the moment the chorus consists of about 35 singers, men and women of all ages, directed by Ingelin Becker Dahl.  Recent highlights include the fifteenth year anniversary concert in the beautiful Grand Auditorium of the University of Oslo, formerly venue of the Nobel Peace Price Ceremony. Here the chorus performed "Skeive Salmer" (Queer Hymns) especially commissioned from composer Gisle Kverndokk to poems by Dag Blakkisrud.  For the 2008 Christmas Concert the chorus joined forces with Finland's and all of Scandinavia's great diva Arja Saijonmaa and the Norwegian singer Knut Anders Sørum.  At the moment the chorus is working with the jazzy a cappella arrangements of Swedish The Real Group alongside music inspired by Norwegian tradition. We are also preparing for a Cabaret themed twentieth anniversary concert.  Willkommen, bienvenue....

If for any reason you don't want to be on our website, give us the name of your choir and your email and click SUBMIT.

your choir will be removed shortly, thanks

bottom of page