top of page
MANNENKOORTS

MANNENKOORTS

DEN HAAG

THE NETHERLANDS

Type: TTBB
Founded: 1994

# Wonderful Supporting members
0
# Wonderful members
8

ABOUT

Mannenkoorts is een vocaal dubbelkwartet uit Den Haag, dat in 1994 is ontstaan uit het Haags homomannenkoor Vox Rosa. Het koor zingt uitsluitend a capella, dat wil dus zeggen zonder begeleiding. De muzikale leiding is in handen van dirigent en mede-koorlid René Jakobs.

Zoals het een echt homokoor betaamt, zingt Mannenkoorts niet alleen, maar vormen beweging, kleding en decor een essentieel onderdeel van de optredens. De koorleden zijn dan ook heel blij met de eigen choreografe Hanna Samson.

Mannenkoorts repeteert elke dinsdagavond, meestal bij één van de leden thuis. Na de koffie wordt een aantal uren heel intensief geoefend. Eerst wordt de muziek goed ingestudeerd, daarna volgt de choreografie. 

Na het serieuze werk is er tijd voor ontspanning, met een hapje en een drankje. Dan worden nieuwe ideeën en de komende optredens besproken.

Er wordt regelmatig opgetreden, zowel als gastkoor bij andere koren in binnen- en buitenland, alsook tijdens zelf georganiseerde concerten in Den Haag e.o. Optredens blijven dus niet beperkt tot Nederland; Mannenkoorts trad al diverse malen op in o.a. Duitsland, Engeland, België en Frankrijk.

In 2002 heeft Mannenkoorts zelfs deelgenomen aan het culturele programma van de Gay Games in Sydney, Australië. Aan het eind van het optreden, in de grote Concert Hall van het beroemde Sydney Opera House(!), kreeg het koor een staande ovatie van de meer dan 2.000 bezoekers.

​Mannenkoorts is a small Dutch a cappella group. Based in The Hague, our eight members come from a  variety of Dutch cities such as The Hague, Rotterdam, Delft and Gouda. Mannenkoorts is a combination of the Dutch words mannenkoor (male choir) and koorts (fever), and is best translated as "gay fever". We try to combine beautiful singing with movement and smart costumes. Since the start of Mannenkoorts, we have worked with our musical director René Jakobs and choreographer Hanna Samson.

n/a

2002

Manage your Choir information

Now you can change, add or remove the information about your choir

Want to change your profile picture?

​Change the description of your choir?

Your contact information?

A new link to a Facebook page, Twitter or Instagram account?

Click here to submit your changes

bottom of page