top of page
KAUPUNGIN NAISET

KAUPUNGIN NAISET

HELSINKI

FINLAND

Type: SSAA
Founded: 2014

# Wonderful Supporting members
0
# Wonderful members
20

ABOUT

"Women of the City" is a Helsinki-lesbian choir that sings Petra Lampinen composed poetry music.

The only lesbian choir in Finland. Songs about love, life, and the ends of both.

Kaupungin naiset on helsinkiläinen lesbokuoro, joka laulaa Petra Lampisen säveltämää runoutta mm. rakkaudesta, kuolemasta ja nettideittailun vaikeudesta.

Kaupungin Naiset - lauluja elämästä, rakkaudesta ja näiden päättymisestä. 

Kaupungin Naiset - lauluja elämästä, rakkaudesta ja näiden päättymisestä. Suomen ainoa lesbokuoro esittää suomalaisiin runoihin kuorolle sävellettyä musiikkia – ripauksella huumoria ja patetiaa. Kaupungin Naiset ovat rikkoneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyviä stereotypioita sekä tuoneet lesbonäkökulmaa kuorolauluun jo vuodesta 2014. 


Kaupungin Naisten tarina alkoi kesällä 2014. Suomeen oli tulossa vierailulle australialaiskuoro Sydney Gay & Lesbian Choir, jonka Musiikkitalon konserttiin kaivattiin lämppäreitä paikallisista homokuoroista. Havaittiin naiskuoron kokoinen aukko – apuun saapui muusikko ja säveltäjä Petra Lampinen.  Lampinen kutsui yhteen tuntemiaan laulajia, joiden muodostamasta hätäkuorosta syntyi Kaupungin Naiset (Townswomen).


Kun kuoroa perustettiin, käytiin kova aivoriihi nimestä. Eräs kuorolainen muisti Ateneumissa olleen näyttelyn L. Onervan Kaupungin Naisia. L. Onerva oli suomalainen runoilija ja feministi. Lisäksi Kaupungin Naiset sanaparissa tuntui kiva, urbaani, itsenäinen, ehkä jopa vähän syntinen klangi. Nimi tuntui täydelliseltä ja se otettiin heti ylpeänä käyttöön.

Kuoro nousi Musiikkitalon lavalle vuonna 1990 perustetun Sydney Gay & Lesbian Choirin ja tuolloin 9-vuotiaan Out’n loudin rinnalle. Menestyksekkään illan jälkeen oli selvää, että Kaupungin Naiset ei jää yhden illan jutuksi. Kaupungin Naiset -yhdistykseen kuuluu nyt parikymmentä jäsentä, ja aktiivista esiintyjäjoukkoa on tusinan verran.

Kaupungin Naisten toiminnassa kulkee vahvana ohjenuorana oman kulttuurin luominen. Se näkyy ja kuuluu lesbokuoron näkökulmana lauluihin mutta myös konkreettisen uuden luomiseen: Petra Lampinen säveltää kuoron esittämät kappaleet suomalaisten nykyrunoilijoiden teksteihin (mm. Anja Erämaja, Ilpo Tiihonen, Tommy Tabermann). Syntyvät tarinat kertovat rakkaudesta ja ystävyydestä sekä pienestä piristävästä ripauksesta patetiaa. Omia lauluja on kertynyt jo yli 20 kappaletta.

Kaupungin Naisten helmikuussa 2017 julkaistu, Mä haluun häät -musiikkivideo, juhlisti 1.3.2017 voimaan tullutta avioliittolakia. Mä haluun häät -runo on alun perin julkaistu Anja Erämajan runokokoelmassa Ehkä liioittelen vähän. Musiikin on säveltänyt, sovittanut ja tuottanut Petra Lampinen. Musiikkivideon tuotannosta vastasi Lentävä Lehmä Films -yhdistys ja ohjauksesta Juulia Klemola.

Syksyllä vuonna 2017 Kaupungin Naiset oli tuottamassa yhteistyössä Out’n Loud -kuoron kanssa ensimmäistä pohjoismaista HLBTIQ-kuorofestivaalia. Queertune-festivaaliin osallistui yhteensä 11 kuoroa ja n. 300 laulajaa kaikista pohjoismaista. Vuonna 2019 festivaali jatkaa tarinaansa Tukholmassa ja sen jälkeen 2021 Kööpenhaminassa.

Musiikkitalon konsertin jälkeen Kaupungin Naiset on ehtinyt laulaa jo mm. seuraavissa tapahtumissa: Queertune – Nordic LHBTIQ Choir Festival, Burlesque Festival 2017, Vihdoinkin vihille -tilaisuus, Eurogames Helsinki 2016, Helsinki Pride 2015 - 2018, Pirkanmaan Pride, Turku Pride, Taidehalli, Tavastia, Valtimonteatteri, Kallio kukkii ja Kallio kipinöi -tapahtumat sekä lisäksi kymmenissä muissa tapahtumissa ympäri Suomea.

contemporary Finnish poetry composed by our choir leader Petra Lampinen

2017

Manage your Choir information

Now you can change, add or remove the information about your choir

Want to change your profile picture?

​Change the description of your choir?

Your contact information?

A new link to a Facebook page, Twitter or Instagram account?

Click here to submit your changes

bottom of page