top of page
CANTATORI DEL DUOMO

CANTATORI DEL DUOMO

UTRECHT

THE NETHERLANDS

Type: TTBB
Founded: 1990

# Wonderful Supporting members
0
# Wonderful members
20

ABOUT

Welkom op de site van het Utrechtse homomannenkoor Cantatori del Duomo. Sinds 1990 zingen de Utrechtse Zangers van de Dom vrolijk en trots over het leven en de liefde.

Het (homo)leven wordt in al zijn facetten bezongen. Meestal met een knipoog, soms weemoedig en altijd recht uit het hart. Of het nou popklassiekers zijn of prachtige stukjes Nederlandse kleinkunst.

Wij stellen ons hier graag nader aan u voor. En we hopen u te zien bij een van onze volgende optredens!

Geschiedenis

Cantatori del Duomo ontstaat als eind 1990 een aantal Utrechtenaren een ‘ongecompliceerd koor voor homomannen’ willen oprichten. In januari 1991 zijn voldoende gelijkgestemden gevonden om de eerste (aarzelende) meerstemmige noten te produceren.

De naam van deze zingende mannenclub is snel gevonden. Afgeleid van een gemeentelijke promo-slogan in dat jaar, Cîta del D’uomo, is de naam Cantatori del Duomo geboren, letterlijk: Zangers van de Dom. Niet helemaal toevallig: geschiedkundigen weten ons te vertellen dat de Domkerk al in de Middeleeuwen een ontmoetingsplaats was voor ‘andersgezinde’ mannen. De uitdrukking van achter de Dom komt hier vandaan.

equally mixed classic/rock/pop/musicals

1998

Manage your Choir information

Now you can change, add or remove the information about your choir

Want to change your profile picture?

​Change the description of your choir?

Your contact information?

A new link to a Facebook page, Twitter or Instagram account?

Click here to submit your changes

bottom of page